Sposób przygotowania

Filet indyka umyć, odciąć włókna, wysmarować oliwą z oliwek, tymiankiem, sola i pieprzem i zawinąć w folie aluminiową. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok. 30 minut (w zależności jak gruby jest filet).
Kaszę opłukać kilkakrotnie w zimnej wodzie. Do rondelka z grubym dnem nalać 400 ml wody a następnie wsypać kaszę, dodając 2 łyżki masła i sól morską. Od momentu zagotowania zmniejszyć ogień i trzymać pod przykryciem ok. 15 minut często mieszając by nie przywarła do dna. Kasza gotowa będzie kiedy wchłonie cały płyn.
W między czasie zblanszować liście młodego szpinaku, pomidory pokroić na połówki a pestki słonecznika przesmażyć na suchej patelni.
Ugotowaną kaszę przełożyć do miski i przemieszać delikatnie z pokrojonym na plastry upieczonym indykiem, liśćmi szpinaku i pomidorami. Wierzch posypać pestkami oraz skropić oliwą dyniową.


Komentarze

  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszna;)
  • 0
    gotowanie-na-parze
    Opublikowano

    ilka01

    pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata92

    Świetny pomysł :)
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Bardzo smaczna ta sałatka musi być, same zdrowe składniki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jagoda5913

    super danie
  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Nie przepadam za kaszą, ale sałatka bardzo apetyczna!
  • 0
    img-20180301-wa0006
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Smakowicie kusząca sałatka, ale kaszę spróbowałabym wymienić na ryż, bo nie lubię zbytnio kaszy;);)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !