Migdałowe ciasteczka

Migdałowe ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały w płatkach

    10 dag
  • likier

    2 łyżki
  • masa marcepanowa

    20 dag
  • polewa czekoladowa

    opakowanie
  • migdały

    20 sztuk
  • wiśnie kandyzowane

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały w płatkach uprażyć na suchej patelni na złoto, ciągle mieszając. Ok 15 dag kandyzowanych wiśni posiekać i dodać do nich likier, masę marcepanową i uprażone migdały. Całość wymieszać. Z masy marcepanowo- migdałowe formować ciasteczka o dowolnym kształcie. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu. W gotowej polewie zanurzać pozostałe wiśnie i migdały.Udekorować nimi każde ciasteczko. Ciasteczka odstawić w chłodne miejsce aby polewa zastygła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 11:41
Migdały są super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat