Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowy pstrąg z lekką sałatką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

pstrąg patroszony 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
sól 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 sztuki
oliwa 6 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat

Sałatka

pomidorki koktajlowe 12 sztuk
słonecznik łuskany 2 łyżki
miks sałat 100 g
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowy pstrąg z lekką sałatką

1. Ryby myjemy, dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Z wierzchu nacieramy solą. Do środka wkładamy drobno posiekany czosnek, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Wkładamy do miski.

2. Zalewamy oliwą, wrzucamy dokładnie posiekaną pietruszkę i nacieramy pstrągi. Wkładamy na minimum 20 minut do lodówki. Po tym czasie ryby grillujemy na patelni grillowej (lub grillu na tacce), na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.

3. W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: na talerzach rozkładamy miks sałat, układamy pokrojone w ćwiartki pomidorki, posypujemy słonecznikiem i skrapiamy oliwą. Obok sałatki układamy gotowego pstrąga. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 25.06.2016 09:18
Super smaczna rybka.
Motorek 25.06.2016 08:47
smaczna rybka
w mojej kuchni 25.06.2016 07:01
same pyszności podano
kd045 24.06.2016 22:44
uwielbiam ryby, super przepis
Jolcia_90 24.06.2016 19:59
super obiadek :) Skusiłabym się, lubię pstrągi :)
RenataZ-et 24.06.2016 18:22
Bardzo smaczny
pestka 24.06.2016 16:29
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak