Potrawka ala bigos

Potrawka ala bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    0,5 kg
  • cebula biała

    0,5 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • ogórki kiszone

    40 dkg
  • margaryna

    do smażenia
  • sól, pieprz

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić i podsmażyć na margarynie. Pieczarki pokroić i podsmażyć. Cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu z kiełbasy. Wrzucić wszystko do garnka razem z tłuszczem i chwilę pogotować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ogórki i przecier. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smile

14.04.2013 20:22
bardzo fajne danie;D

Ewelina38

09.11.2012 22:06
jadłam taką, coś pysznego :)

Krystyna32

23.04.2012 08:57
ciekawe jak smakuje

Teresa19

24.12.2011 07:57
fajna

oliwkowa

05.07.2011 15:00
mniam

matii6

20.10.2010 19:06
bardzo dobra,polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat