Łamanka

Łamanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    szklanka
  • masło

    łyżka
  • orzechy

    wedle uznania
  • aromat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wode z cukrem pudrem i masłem zagotować. Podgrzewamy ją tak długo aż powstanie gęsta masa, wsypujemy orzechy i dokładnie mieszamy. Masę odstawiamy w chłodne miejsce do stwardnienia.Po czym wyjmyjemy odłamując po kawałeczku. Już zastygniętą łamankę można skropić jakimś aromatem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 11:59
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat