śledź w śmietanie z rzodkiewką

śledź w śmietanie z rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    30 dkg.
  • jabłko

    1 szt.
  • rzodkiewka

    1 szt.
  • śmietana 12-procentowa

    1 op.
  • szczypiorek posiekany

    2 łyzki
  • cebula

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jabłko pokrój na drobne słupki i cebule w kostkę. Dodaj śmietanę, sól, pieprz, cukier i wymieszaj dokładnie. Śledzie pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Na to zetrzyj rzodkiewkę i posyp szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

17.03.2013 10:39
smaczny taki śledzik

babeczka007

13.07.2011 17:55
fajne

Dorota71

27.09.2010 12:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat