Przepis i sposób przygotowania na: Śnieżna rolada
Jajka ubijamy z cukrem do białości ( to ważne bo nie dodajemy proszku).
Potem delikatnie dodajemy dwa rodzaje mąki.
Ciasto wylewamy na prostokątną blaszke pokrytą papierem do pieczenia.
Pieczemy kilkanaście minut w 180 C.
Ciepłe ciasto rolujemy w ściereczkę .
Galaretkę gotujemy wg. przepisu , wylewamy do płaskiego długiego naczynia, studzimy . Potem tniemy na kwadraty ok. 1-2 cm.
Krem
Serek lekko mieszamy. Chłodną śmietanę ubijamy dodając po łyżce cukru.
Na koniec wsypujemy śmietan fix-y i delikatnie dodajemy do wymieszanego serka.
Na ostudzony blat biszkoptu rozsmarowujemy dżem , potem krem i na brzeg dłuższego boku nakładamy pasek galaretki. Całość delitatnie zwijamy , posypujemy cukrem pudrem, lub polewą. Wstawiamy do lodówki.