Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorowa z pulpetami do słoika

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy
1 sztuka
marchew
1 sztuka
seler naciowy
1 łodyga
masło
1 łyżka
mięso mielone indycze
500 gram
parmezan starty
2 łyżki
sól do smaku
1 łyżeczka
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżeczki
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
ząbek czosnku
2 sztuki
cebula
1 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 sztuki
Sklep Prymat
bazylia
1 łyżeczka
Sklep Prymat
papryka czerwona
1 łyżeczka

Porada

Podawać z ulubionym makaronem lub bez. .

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pulpetami do słoika


Marchewkę i seler tniemy na kawałeczki, cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy.
Na oliwie z oliwek szklimy cebulę z czosnkiem, dodajemy warzywa i masło. Podsmażamy chwilkę. Dodajemy koncentrat. Zalewamy gorącym bulionem warzywnym.
Zupę gotujemy.
W tym samym czasie, kiedy zupa się gotuje przygotowujemy pulpeciki.
Ze składników podanych wyżej formujemy kulki wielkości piłki golfowej i smażymy na gorącej patelni z oliwą. Kiedy się zrumienią dodajemy je do zupy i gotujemy jeszcze kilka minut.
Zupę można doprawić śmietaną kremówką:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak