Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne kotleciki z kurczaka z kolendrą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
szynka gotowana 0,1 kg
natka kolendry 0,5 pęczka
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne kotleciki z kurczaka z kolendrą

Pierś z kurczaka kroimy w bardzo drobną kostkę, szynkę w plastrach również w drobną kostkę, siekamy kolendrę i dymkę (całość razem z cebulkami), siekamy lub przepuszczamy przez praskę czosnek, dodajemy sól i pieprz do smaku, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy dokładnie. Mokrymi rękoma formujemy kulki a następnie je spłaszczamy (z podanej porcji mięsa powinno wyjść ok 8 szt. Smażymy delikatnie przewracając, aby kotleciki się nie rozpadły. Podawać wedle upodobań - z gotowanymi ziemniakami, frytkami lub ryżem, polecam sos słodko kwaśny lub tao tao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 15.05.2016 08:10
pychota :)
kd045 14.05.2016 21:55
super przepis!
krokus 14.05.2016 20:10
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak