Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem malinowo rabarbarowy z miodem i słonymi pestkami słonecznika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zupa-krem

rabarbar 500 g ( obranego)
woda 250 ml
miód prawdziwy 2 łyżki
galaretka malinowa ( na 500 ml)

posypka

biszkopty okrągłe 3 sztuki
herbatniki pełnoziarniste 4 sztuki
pestki słonecznika solone 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem malinowo rabarbarowy z miodem i słonymi pestkami słonecznika

Kroki postępowania

1
Rabarbar obieramy , płuczemy i dość drobno kroimy .
Wkładamy do saganka podlewamy 50 ml wody i gotyjemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Zupa-krem malinowo rabarbarowy z miodem i słonymi pestkami słonecznika foto
2
Herbatniki i biszkopty kroimy w malutkie kwadraciki.
Dosypujemy 4 łyżeczki solonych pestek słonecznika. Mieszanka posłuży nam do posypania kremu.
Krok 2 - Zupa-krem malinowo rabarbarowy z miodem i słonymi pestkami słonecznika foto
3
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody.
Do ugotowanego rabarbaru dodajemy miód i całość lekko blendujemy.
Rabarbar przelewamy do galaretki ,mieszamy.
Przekładamy na półmiski i posypujemy przygotowaną mieszanką.
Krok 3 - Zupa-krem malinowo rabarbarowy z miodem i słonymi pestkami słonecznika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 14.05.2016 21:25
ciekawe połączenie smaków
jagoda5913 14.05.2016 13:31
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak