Przepis i sposób przygotowania na: tortilla z kurczakiem i warzywami
2. obsmażamy je chwilę na patelni, dodajemy sól, pieprz i kilka kropli soku z limonki,
3. pierś z kurczaka marynujemy w soku z limonki, miodzie, oliwie i przyprawach,
4. obsmażamy na patelni, a następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 15 min,
5. kurczaka kroimy w paseczki,
6. pomidora również kroimy w paseczki, cebulę w piórka
7. na patelnie z pozostałym tłuszczem po pieczeniu wlewamy sos pomidorowy chwilę gotujemy doprawiamy solą i pieprzem,
8. tortille grzejemy na suchej patelni po kilkanaście sekund z każdej strony,
9. smarujemy je sosem i rozkładamy na nich marchew z brokułami, pomidor, kurczaka, cebulę i oliwki, zwijamy.