Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z morelami i marchewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
marchew 2
morele suszone 100 g
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Porada

Mięso dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z morelami i marchewką

Mięso myję osuszam, robię w nim 3 otwory. Do środkowego ciasno upycham morele. Marchew myję obieram i w całości wkładam w pozostałe dwa otwory.
Karkówkę nacieram solą, pieprzem i ziołami majerankiem i tymiankiem. Mięso obwiązuję ciasno grubą nicią aby zachowało ładny kształt.
Tak przygotowane mięso schładzam całą noc w lodówce. Po tym czasie karkówkę układam w rękawie do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.05.2016 18:13
bardzo apetycznie się prezentuje
Urszula Świeca 03.05.2016 20:34
Wspaniała karkówka.))
Łukasz15 03.05.2016 20:01
Bardzo apetyczna
afrodyta 03.05.2016 19:41
Pięknie wygląda :-)
Justi2401 03.05.2016 18:41
Uwielbiam takie mięsko na zimno do chlebka :)
benka 03.05.2016 18:35
Pięknie wygląda taka kolorowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak