Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Omlet z boczniakami

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki
250 g
jajko
4 szt
cebula
1 szt
pomidor
1 szt
sól i pieprz
kiełki rzeżuchy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z boczniakami

Boczniaki płuczemy pod wodą. Kroimy w paski. Wrzucamy na rozgrzany olej. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Jajka rozkłócamy widelcem w naczyniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pokrojonego pomidora dodajemy do grzybów. Gdy nadmiar wody odparuje wylewamy jajka. Smażymy na wolnym ogniu aż wierzch omleta nam się zetnie. Podajemy posypany np. rzeżuchą.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 25.04.2016 21:28
Pysznie !!!
kuchcik89 25.04.2016 19:20
kuszą mnie te boczniaki :)
Urszula Świeca 25.04.2016 18:44
Wspaniałe danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak