Cannelloni z mięsem i kapustą

Cannelloni z mięsem i kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane

    0,5 kg
  • kapusta biała

    1 kg
  • olej

    4 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • sos bolognese

    1 słoik
  • cannelloni

    1 opakowanie
  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Kapustę ugotować w osolonej wodzie, drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i podsmażyć na patelni, doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Makaron cannelloni ugotować al dente, zahartować zimną wodą. Rurki napełniać farszem, układać w żaroodpornym naczynia, polać sosem, obsypać potartym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika (ok 200 stopni) na 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

07.02.2014 21:08
Wygląda wspaniale.

KasiaK90

15.04.2012 21:30
super

Motorek

27.02.2012 09:57
fajne

Małgosia6

01.12.2011 10:47
super jedzonko

Angelika10

22.11.2011 19:51
pychota

Iwona51

31.07.2011 11:45
pycha

bogumiła3

23.09.2010 10:25
super

justyna111

14.09.2010 17:27
fajnie wyszło

Lidia11

14.09.2010 14:48
super

marzencia2007

29.08.2010 17:11
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat