Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z tuńczykiem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ser żółty 10 dag
masło niewielka ilość
ketchup według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z tuńczykiem.


1. Bułki lub bagietkę kroimy w cienkie kromki. Następnie każdą kromkę smarujemy bardzo cieniutko masłem. Posmarowaną stroną masłem układamy na blasze.

2. Tuńczyka dokładnie odsączmy z zalewy i nakładamy na pokrojone kromki.

3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy grzanki.

4. Grzanki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut, aż będą chrupiące.

5. Podajemy udekorowane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.04.2016 21:53
Dziękuję i zapewniam, że bardzo dobre:)
gusia1000 01.04.2016 17:47
Na pewno dobre.
marcia7 01.04.2016 17:04
smaczna i prosta kolacja
Babeczka35 01.04.2016 14:52
Dziękuję i polecam:)
tobi1989 01.04.2016 13:01
Chętnie spróbuję :)
Katrina.u 01.04.2016 09:36
smacznie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak