Lekki kapuśniaczek

Lekki kapuśniaczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion na żeberkach

    1,5 l
  • kapusta biała

    1/2 główka
  • włoszczyzna

    1 szklanka
  • boczek wędzony

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w drobną kostkę. Podduszamy razem z cebulą. Do bulionu dodajemy włoszczyznę drobno pokrojoną, posiekaną kapustę. Kiedy będą na wpół miękkie dodajemy ziemniaki (pokrojone w kostkę), boczek. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bozena105

05.10.2011 22:06
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat