placki ziemniaczane zapiekane z kapustą

placki ziemniaczane zapiekane z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    20 dag
  • żółty ser

    7 dag
  • ziemniaki

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • salami

    10 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć i pokroić.Ser pokroić w kostkę, salami w paski.Składniki połączyć, doprawić kminkiem.Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce,odcedzić nadmiar soku.Utarte ziemniaki wymieszać z jajkami ,solą i pieprzem.Usmażyć na oleju placki o średnicy około 10 cm na złocistobrązowo. Blaszę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć placki na blachę.Na każdy placek nałożyć kapustę z dodatkami i zapiekać około 10 minut w piekarniku nagrzanym do tamperatury około 180 stopni.Podawać przybrane zielonę pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

16.11.2012 20:41
ooo coś nowego na placki;)

Ewa111

23.01.2011 17:16
Bardzo smaczne danie ,polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat