Sposób przygotowania

Filet z łososia umyć w zimnej wodzie, osuszyć i wykroić z niego 8 medalionów. Każdy medalion oprószyć przyprawami, posmarować oliwą z oliwek i owinąć plastrem szynki serrano.
Sok pomidorowy wymieszać z balsamico i sokiem z cytryny, zagotować z soczewicą. Następnie dodać pomidory, podsmażoną szalotkę, czosnek i cukinię. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Gorący grill posmarować oliwą z oliwek, ułożyć na nim medaliony i krótko podpiec z obu stron. Łososia ułożyć na aromatycznej soczewicy, podawać z gałązkami świeżego koperku i czarnymi oliwkami.


Komentarze

  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Bardzo smaczna propozycja :)
  • 0
    ania
    Opublikowano

    anka1988

    mistrzowsko podane!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Melania

    Pomysł rewelacyjny :)
  • 0
    sisi
    Opublikowano

    endzi

    Smakowicie wyglada!
  • 0
    murzynki
    Opublikowano

    Internetowa Kuchnia

    musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !