Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżej fasoli szparagowej

    1kg
  • sól i pieprz

  • 2 łyżki miodu

  • 2 łyżki masła

  • 1/2 szkl. bułki tartej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy,odcinamy końcówki i jak są
zbyt duże strączki dzielimy na mniejsze
kawałki. Gotujemy na miękko w wodzie z
dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy
na sitko i odstawiamy do ostygnięcia. Na
Patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy
fasolkę. Mieszamy. Dodajemy miód i
dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Na
koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały
czasmieszjąc. Doprawiamy do smaku solą i
pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

04.03.2011 08:21
Z miodem jeszcze nie jadłam.

gusia1000

27.10.2010 02:27
Lubię i też bym poleciła ją.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat