Koperkowe pulpety

Koperkowe pulpety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • koperek

    1/2 pęczka
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • woda

    1 litr
  • mąka

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1,5 łyżki
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso razem z cebulą zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj okrągłe klopsiki.

2. Pulpety obsmaż z dwóch stron na oleju. Następnie przełóż je do garnka. Wodę wymieszaj z mąką i papryką. Wlej do pulpetów. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

20.02.2016 12:50
Pyszne pulpeciki

Ewelina1991

20.02.2016 09:21
świetne pulpeciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat