Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schabowe Eli pod pieczarkową pierzynką

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
1/2 kg
śmietana kremowa 30%
250 ml
woda
1/2 szklanki
mąka pszenna
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
cebula
1 sztuka
kotlety schabowe
4 (2 cm)
ser żółty
150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe Eli pod pieczarkową pierzynką

Kotlety lekko rozbić tłuczkiem,natrzeć solą,pieprzem,czosnkiem,przyprawą do grilla,skropić olejem,dać do pojemnika z pokrywką i włożyć do lodówki(najlepiej na noc)na kilka godzin.Wyjąć kotlety i obsmażyć z obu stron na oleju.Pieczarki i cebulę pokroić i usmażyć też na odrobinie oleju.Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym,na nie rozłożyć pieczarki.Do smietany dodać pół szklanki wody,sól,pieprz,przyprawy według uznania,mąkę,dokładnie wymieszać i zalać kotlety.Posypać żółtym serem i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 40 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak