Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kakaowa z kremem porzeczowym
Kroki postępowania
Wykonanie: Ostudzony biszkopt rozwijamy i zdejmujemy ściereczkę. Nasączamy ponczem.
mąka pszenna | 3/4 szkl (bez 2 łyżek) |
jajko | 5 szt |
cukier | 1/2 szkl |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 30% | 120 ml |
serek mascarpone | 120 g |
dżem porzeczkowy | 1/2 słoika |
cukier | 2/3 szkl |
śmietan fix | 1 szt |
cytryna | 1 szt |
miód | 1 łyżka |
woda ciepła | 3-4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: