Grochówka na żeberkach

Grochówka na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    0,5 kg
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • kucharek, pieprz

    do smaku
  • ziemniaki pokrojone w kostkę

    0.5 kg
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • liść laurowy

    3 listki
  • groch

    30 (połówki)
  • ziele angielskie całe

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, zalać wodą i wstawić. Kiedy zaczną się gotować wyjąć szumowiny, dodać wypłukany groch i kostki rosołowe. Kiedy groch się rozgotuje i żeberka będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości. Doprawiamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

18.04.2013 15:22
co to za grochówka! kostki rosołowe, kucharek i gdzie majeranek !!!

Iwona51

13.08.2011 08:46
uwielbiam grochówkę

jeta72

03.08.2011 13:03
pyszna zupka, mój mąż uwielbia

Mati13

31.01.2011 20:53
super!

RenataZ-et

21.08.2010 00:25
Wygląda bardzo apetycznie!

Margo1

20.08.2010 22:03
Bardzo lubię , też na żeberkach , ale jednak wolę na wędzonce

Margo1

20.08.2010 22:03
Bardzo lubię , też na żeberkach , ale jednak wolę na wędzonce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat