Sernik bez sera

Sernik bez sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

  • żółtka

    5
  • proszek do pieczenia

    2 Łyżeczki
  • margaryna

    1 kost

Masa

  • śmietana 18 proc

  • budyń śmietankowy

    3 opakowania
  • cukier waniliowy

  • cukier

    1 1/4 szklanki
  • białka

    5
  • brzoskwinie w puszce

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Składniki ciasta kruchego zagnieść i schłodzić w zamrażalce.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać budynie i ubitą na sztywno pianę z białek.Brzoskwinie(6 połówek) pokroić w drobną kostkę, dodać do masy.Większą połowę ciasta(powinno być lekko zmrożone) zetrzeć na tarce (oczka na jarzynkę), wyłożyć masę śmietanową z brzoskwiniami, na to zetrzeć resztę. ciasta.Ciasto piec ok. godziny w temp.170 C.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia1988

12.12.2015 16:07
muszę wypróbować - na pewno smaczny

Madzai

12.12.2015 16:05
Super pomysłowe ciacho

Aleksandra/Olcia

12.12.2015 16:03
jeszcze nie robiłam takiego

agnieszka214

12.12.2015 15:28
Ciekawe ciasteczko

mirosława4

12.12.2015 15:13
bardzo go lubię i polecam bo jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny

IZABELA29

12.12.2015 11:12
smakowity serniczek

Ewelina1991

12.12.2015 09:10
ciekawy przepis

ilka01

12.12.2015 00:34
smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat