Składniki:
Biszkopt kakaowy
cukier |
1/2 szklanki
|
mąka tortowa |
1/2 szklanki
|
mąka ziemniaczana |
1/2 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1,5 łyżki
|
kakao |
3 łyżki
|
olej |
3 łyżki
|
jaja |
6 sztuk
|
Nasączenie
rum |
1 kieliszek
|
woda |
3 łyżki (zimna, przegotowana)
|
Przełożenie
serek mascarpone |
600 g
|
śmietana 30% |
300 g
|
cukier puder |
4-5 łyżek
|
wanilia |
1 laska
|
konfitura z czarnej porzeczki |
200 g
|
Dekoracja
masa cukrowa |
ok 800 g (marcepanowa)
|
Do ozdoby: |
perełki cukrowe, serduszka
|
wiórki kokosowe |
|