Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone rydze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 20 szt
olej 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone rydze

Rydze oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Każdy kapelusz posypujemy solą ziołową i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy posiekaną natką pietruszki i podpiekamy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.11.2015 09:29
poproszę o kilka sztuk ;-)
Maridka19 08.11.2015 08:24
Super pomysł :)
Habibi 08.11.2015 01:43
uwielbiam rydze :)
halina17 07.11.2015 22:25
Smaczne rydze.
Ewa Wojtaszko 07.11.2015 22:14
jeszcze nigdy nie jadłam tych grzybków
Megg 07.11.2015 21:29
uwielbiam :-)
wwwiolka 07.11.2015 20:38
Bardzo fajny przepis.
berys18 07.11.2015 20:27
rydze są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak