Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonych kasztanów
Zupa krem z kasztanów jadalnych to doskonały pomysł na jesienną zupę. Jej smak jest dość charakterystyczny, dlatego jest doskonałą alternatywą dla innych, częściej przygotowanych przez nas zup.
Z tego przepisu dowiesz się:
- jak zrobić zupę krem z kasztanów jadalnych
- z czym jeść krem z jadalnych kasztanów
1. Kasztany nacinamy i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Jeszcze ciepłe obieramy ze skórki.
2. Wodę gotujemy z dodatkiem kostki drobiowej. Kiedy zacznie wrzeć, wrzucamy upieczone kasztany.
3. Pęczak gotujemy z dodatkiem soli himalajskiej. Kiedy kasztany zaczną się rozgotowywać, dodajemy go do zupy. Całość miksujemy i ponownie podgrzewamy, dodając szczyptę pieprzu cayenne i śmietankę.