Paluszki ziemniaczane

Paluszki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • Ziemnaki

    25 dkg
  • margaryna

    25 dkg
  • sól

    do smaku
  • kminek

    do smaku
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez sito, następnie dodać mąkę i margarynę i wyrobić ciasto. Z ciasta należy uformować paluszki, posypać je solą zmieszana z kminkiem. Piec w gorącym piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela28

26.04.2011 13:18
fajny, prosty przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat