Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepsza nalewka z aronii

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
cukier 0,5 kg
woda 0,75 litra
liście wiśni 200 szt
Kwas cytrynowy Prymat 20 g
spirytus 0,75 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepsza nalewka z aronii

Owoce i liście wiśni aronii dokładnie opłukać i zalać wodą. Gotować na małym ogniu 40 minut. Następnie całość przecedzić przez sito lekko dociskając owoce (tak by wypłynął z nich sok).

Całość ostudzić a następnie wsypać cukier i kwasek, podgrzewać mieszając do rozpuszczenia się cukru. Odstawić do wystudzenia a następnie ostrożnie wlewać spirytus mieszając.

Nalewkę rozlać do butelek i odstawić na dwa trzy miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 29.09.2015 17:51
O tak w pełni się z Tobą zgadzam - najlepsza :)
gusia1000 29.09.2015 16:27
Masz rację, najlepsza.
aginaa 29.09.2015 12:01
tez taką robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak