sałatka ryzowa z indyka

sałatka ryzowa z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczypta kurkumy

  • cebula

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • pomidory duże

    2 szt
  • oliwa

    1 łyzka
  • sól, pieprz

  • pół pęczka natki pietruszki

  • filet z indyka

    40 dag
  • ryż długoziarnisty

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz płuczemy na sitku,osaczamy i przesypujemy do osolonego wrzatku i gotujemy około 15 minut.Dodajemy kurkume.Cebule obieramy i drobno siekamy.Cukinie myjemy i kroimy w drobne plasterki,a pomidory krimy w kosteczke.Prztgotowane warzywa dokładnie mieszamy rozkładamy w zaroodpornej formie i skrapiamy oliwa.Do warzyw dodajemy ryz i posiekana natke pietruszki i starannie mieszamy.Przyprawiamy sola pieprzem i kardamonem.Indyka kroimy na kawałki,rozkładamy na pozostałych składnikach,zapiekamy 15 minut w piekarniku rozgrzanym w tem.210 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat