Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsta śmietana

    1 szklanka
  • jabłka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

  • mleko

    2 szklanki
  • śledzie

    6 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć na noc w wodzie. Wyjąć, usunąć ości, ewentualnie obrać ze skóry i namoczyć jeszcze w mleku na 2 godziny. Cebulę pokroić w drobną kostkę, sparzyć, przelewając na sicie wrzątkiem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić natychmiast sokiem z cytryny by nie ściemniały. Cebulę i jabłka zmieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie musztardą. Dodać sos do śledzi, wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

09.07.2012 00:00
swietne

Magda60

08.07.2012 23:59
swietne

zbysio

30.10.2011 23:45
super

RenataZ-et

23.09.2011 17:24
lubię takie śledzie

Motorek

30.05.2011 20:35
uwielbiam

Margo1

18.08.2010 15:08
Nie lubię w śmietanie , wolę w occie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat