Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

"Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe
8 sztuk
jaja
3 sztuki
musztarda
3 łyżki
Sklep Prymat
czosnek ząbki
3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
ok 10 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem

Kroki postępowania

1
1. Schab rozbijamy na plastry.
Krok 1 - "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem foto
2
2. Z jednej strony nacieramy papryką i solą, z drugiej pieprzem. Czosnek drobno siekamy. Odrobinę kładziemy na talerzu, następnie kładziemy plaster schabu, znów czosnek i znów plaster schabu. Tak postępujemy z resztą mięsa. Talerz zawijamy folią spożywczą i odstawiamy schab na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem foto
3
3. Jajka roztrzepujemy, następnie dokładnie mieszamy z musztardą. Plastry schabu maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 3 - "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak