kapusta kwaszona

kapusta kwaszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    50 kg
  • marchew

    1 kg
  • sól

    70-80 dag
  • nasiona kopru

    10 (lub kminku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę poszatkować, umytą marchew starkować na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kapustą. Posolić, dodać nasiona kopru lub kminku, ubić w naczyniu kamiennym lub beczce. Przykryć denkiem, obciążyć kamieniem. Na drugi dzień, gdy utworzy się piana, zebrać ją, kapustę przebić ostrym narzędziem w kilku miejscach. Czynności powtórzyć w następnych paru dniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

12.05.2011 02:02
fajna

buksiak12

03.09.2010 12:58
ciekawy przepis

buksiak12

03.09.2010 12:58
ciekawy przepis

Dorota71

03.09.2010 12:21
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

Dorota71

03.09.2010 12:21
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

Emilia22

03.09.2010 11:07
uwielbiam kiszoną kapustę

Emilia22

03.09.2010 11:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat