Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pasztet pieczarkowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
50 dag
małe bułki
2-3 sztuki
jaja
3 sztuka
cebula
1 sztuka
olej
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet pieczarkowy

umyte pokrojone pieczarki udusic w oleju razem z drobno pokrojoną cebulą.Bułki namoczyc i dokładnie odcisnąc.Przekręcic przez maszynkę przestudzone pieczarki,a następnie -bułkę.Do masydodac żółtka,sóli dokładnie wymieszac, na końcudodac ubitą pianę z białek.Zapiekac godzinę,najlepiejw naczyniu żaroodpornym.Po ostudzeniu podawac do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.01.2013 13:15
pychota;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak