Placki bananowo-rumowe

Placki bananowo-rumowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt.
  • mąka

    8 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • rum

    1 łyżka
  • banan

    4 szt.
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany zmiksować z jajkami, dodać mąkę, proszek i sodę - wymieszać. Na koniec dodać łyżkę rumu.
Smażyć małe placuszki na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać np. z dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

25.01.2013 13:15
mniam mniam;)

Elżbieta17

29.01.2012 17:05
musz? by? smaczne:)

pacpaw

29.05.2011 16:09
świetne na powitanie gości

Anna169Hosz

03.12.2010 10:21
Lubię takie smaki.

iwona332

17.09.2010 22:59
super

aranka

15.09.2010 10:05
musi byc bardzo smaczne ,wypróbuje na kolacje

minka

29.08.2010 18:40
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat