Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
parmezan starty 3 łyżki
natka pietruszki 1 garść
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z parmezanem

Do mięsa dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, natkę pietruszki drobno posiekaną, jajko, 2 łyżki bułki tartej, starty parmezan, sól i pieprz. Masę mięsna dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej , smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.08.2015 09:12
pyszne jedzonko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak