Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z parmezanem

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1/2 kg
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
3-4 łyżki
parmezan starty
3 łyżki
natka pietruszki
1 garść
czosnek
2 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z parmezanem

Do mięsa dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, natkę pietruszki drobno posiekaną, jajko, 2 łyżki bułki tartej, starty parmezan, sól i pieprz. Masę mięsna dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej , smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.08.2015 09:12
pyszne jedzonko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak