Ryż z jeżynami

Ryż z jeżynami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    1,5 litra
  • cukier

  • ryż

    3 szklanki
  • sól

  • przyprawa do piernika

    1 płaska łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalać 6 szklankami wody, posolic do smaku i ugotować na sypko. Jeżyny przebrać i dodać przyprawe korzenna oraz 1/2 szklanki cukru, całość zmiksowac na gładko i jeśli potrzeba dosłodzić i jeszczę chwilę miksować. Ryż podzielić na 6 porcji, każdą polać przygotowanym sosem i ewentualnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

04.03.2012 10:21
piękna kompozycja na talerzu:)

Olaa

01.12.2011 08:46
super

anemon

10.11.2011 15:40
Smaczny sos owocowy i smaczna całość, w sam raz na podwieczorek dla maluchów.

anemon

10.11.2011 15:40
Smaczny sos owocowy i smaczna całość, w sam raz na podwieczorek dla maluchów.

Mati13

03.11.2011 16:23
piękny deser

Sarenka

22.05.2011 18:59
Podobnie jak Pyza zaczelam wzrokowo rozgladac sie za jezynami, a one sie ukryly :)

Mariposas

27.01.2011 20:42
zdjęcie piękne

PaniMISIOWA

13.01.2011 19:25
pięknie wygląda

Mati13

27.11.2010 07:33
mm wygląda swietnie!

SmacznaPyza

07.11.2010 11:19
już chciałam zapytać co to za odmiana jeżyn o czerwonej barwie - na szczęście przeczytałam przepis jeszcze raz :-)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat