Sałatka wrocławska

Sałatka wrocławska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadale

    40 dkg
  • ogórki konserwowe

    3 sztuki
  • cebula

    1-2 sztuki
  • żółty ser

    10 dkg
  • oliwa

    4 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • posiekana zielenina

    1 garść
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mortadelę pokroić w słupki lub kostkę. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w słupki lub kostkę. Tak samo pokroić ser. Cebulę drobno posiekać. Mortadelę, ogórki, ser i cebulę razem wymieszać. Oliwę ubić z octem, musztardą, wymieszać z zieleniną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

23.08.2011 23:05
ciekawa :)

Motorek

13.05.2011 09:31
uwielbiam sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat