Krem waniliowy z białego sera

Krem waniliowy z białego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 opak.
  • mleko

    1/2 l
  • sól

    szczypta
  • cukier waniliowy

    2 opak.
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietana 27-36%

    4 łyżki
  • biały ser

    250 tłusty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Proszek budyniowy wymieszać z odrobiną mleka. Pozostałe mleko zagotować r solą i cukrem. Dodać rozmieszany proszek budyniowy, doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.

2.Garnek z budyniem wstawić do zimnej wody, często mieszać.

3.Jak tylko budyń będzie lekko ciepły dodać biały ser i śmietankę, Trzepaczką do piany ubić lekko gęsty krem.

4.Krem przed podaniem przełożyć do szklanych pucharków. Przybrać owocami i prażonymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

23.08.2011 20:51
to jest po prostu pyszne

ewelinapac

08.12.2010 15:10
wygląda świetnie i na pewno tez tak smakuje

iwona332

20.09.2010 11:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat