Ruloniki serowe

Ruloniki serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkie plastry sera żółtego

    8 plastrów
  • szynka

    8 plastrów
  • serek homogenizowany

    1 opakowanie
  • śliwki w occie

    1 słoiczek
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • estragon

    po 1 łyżeczce
  • oregano

    po 1 łyżeczce
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek homogenizowany dokładni wymieszać z ziołami. Każdy plaster sera żółtego posmarować serkiem ziołowym, następnie ułożyć na nim po plasterku szynki i posmarować serkiem. Wzdłuż krótszego brzegu szynki ułożyć po 2-3 osączone śliwki z octu i delikatnie zrolować. Każdy rulonik zawinąć w folię aluminiową i schłodzić przez 2 godziny w lodówce. Przed podaniem ostrożnie usunąć folię. Podawać na półmisku udekorowane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat