Roladki wołowe z kukurydzą

Roladki wołowe z kukurydzą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1/2 kg
  • kukurydza

    1 puszka
  • jsjko

    1 sztuka
  • żółty ser

    15 dkg
  • mleko

    3 łyżki
  • masło

    3 łyżeczki
  • olej

  • bułka tarta

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę osączyć, masło roztopić i dusić w nim kukurydzę z ziołami około 5-10 minut. Ostudzić, dodać jajo i starty ser. Mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu z kukurydzy, zwinąć ciasno, spiąć wykałaczką, zanurzyć w mleku, obtoczyć w tartej bułce i smażyć ze wszystkich stron na oleju, na bardzo małym ogniu. Podawać z kaszą i pikantną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

10.08.2011 08:34
mniam

artur7

10.08.2011 08:34
mniam

traktorek

15.04.2011 17:08
świetne

kuklik

18.03.2011 09:26
ciekawy środek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat