Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 40 dkg
kiełbasa podwawelska 40 dkg
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 10 kulek
czosnek 3 ząbki
lubczyk świeży 2 gałązki
kość 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z kiełbasą

Groch zalać wodą i moczyć 2-3 godziny. Wylać wodę z moczenia zalać świeżą i gotować na małym ogniu. Dodać wędzona kość (może być ze schabu) ziele angielskie oraz majeranek. Gotować do momentu aż groch zacznie się rozpadać. Wówczas dodać lubczyk, doprawić solą i dołożyć pokrojoną w plastry kiełbasę oraz posiekany czosnek. Gotować dalej aż groch się całkowicie rozpadnie. Przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem i udekorować natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.07.2015 07:09
lubię taką zupę
adelajda 05.07.2015 18:12
wygląda pysznie :))
Ola1young 05.07.2015 17:38
pyszna grochóweczka
Konczi 05.07.2015 17:08
Ta zupka musi być przepyszna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak