Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piaskowe z czereśniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukier 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czereśnie 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Piaskowe z czereśniami

Czereśnie umyj i wydryluj.
Jaja wybij do misy i ucieraj je razem z cukrem za pomocą miksera.
Mąkę przesiej i wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia.
Gdy masa jajeczno - cukrowa będzie aksamitna i puszysta wlej olej. Następnie naprzemiennie dodawaj porcjami mąkę i mleko.
Gdy mama będzie jednolita i puszysta wylej ja na blaszkę wyłożoną pergaminem.
Masę to posyp mąką i na samym wierzchu ułóż czereśnie.

Ciasto piecz około 40 minut do uzyskania złotego koloru.

Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.08.2015 09:30
prosty przepis i bardzo dobry
Futka 09.07.2015 05:22
Bardzo smakowite ciasto :)
pestka 03.07.2015 07:18
smaczny deser
Ola1young 30.06.2015 15:46
pyszne ciasto :)
iziona 30.06.2015 15:21
Zjadłabym kawałek z ochotą
Ostra Na Słodko 30.06.2015 13:03
Zapisuję do wypróbowania!
bertpvd 30.06.2015 10:39
pyszne ciasto !
Renata9 30.06.2015 10:04
Pyszne ciacho :-)
Krzysztof15 30.06.2015 06:14
bardzo smaczne
Franciszek 30.06.2015 00:15
Fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak