Makaron ryżowy z serem i truskawkami

Makaron ryżowy z serem i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg świeżych truskawek

    30-50
  • łyżek cukru

    4-6
  • z połowy cytryny

    sok
  • sól

    do smaku:
  • ser biały twarogowy

    25 dag
  • makaron ryżowy

    300 g (w kształcie wstążek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki opłukać, osączyć, oberwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki. Zasypać cukrem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15-30 min.. Makaron zalać wrzątkiem, po 3 minutach odcedzić. Rozłożyć porcje na talerzach, oprószyć leciutko odrobinką soli i polać jogurtem. Na wierzch wyłożyć porcje truskawek i posypać całość pokruszonym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

reniatka

23.04.2012 08:57
mniam

IZABELA29

22.05.2011 17:11
smacznie akurat sezon w pełni

Aleksandra45

05.03.2011 12:47
ja też wypróbuje na pewno

Kasia77

17.02.2011 16:11
makaronu ryżowego na słodko jeszcze nie jadłam na pewno wypróbuję

Goya

15.02.2011 19:14
mniam

wiktor188

29.12.2010 14:09
smaczne

MAŁY

27.12.2010 13:49
smacznie

bogumiła3

24.08.2010 00:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat