Przepis i sposób przygotowania na: orientalna wołowina ze szparagami
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w miseczce oraz dodać 3-4 łyżki wody. I odstawić aż cukier się rozpuści. Zamiast cukru możemy użyć np. miodu.
WOŁOWINA ZE SZPARAGAMI:
Mięso pokroić w cienkie paski. Szparagi umyć i odkroić zdrewniałe końcówki. Paprykę pokroić w paski a dymkę w mniejsze kawałki (bez szczypioru).
Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym dodać wołowinę i smażyć aż nie będzie surowa (ok.2 minuty). Następnie przełożyć mięso na talerz z papierem ręcznikowym i dodać wszystkie warzywa i ponownie smażyć ok. 3 minuty (można dodatkowo dodać 0,5 łyżki oleju). W międzyczasie dołożyć ponownie mięso na patelnię i dodać sos. Smażyć i mieszać ok. 2-3 minuty. W razie potrzeby można dodać trochę wody.
Danie podawać z ryżem lub makaronem orientalnym.