Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczek 2 szt
kasza jęczmienna 1 woreczek
pomidor 4 duże
bulion 500 ml
ser żółty 100 g
sól do smaku
pieprz
bazylia
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Kabaczek przekroić na 4 części. W każdej wydrążyć miąższ i odłożyć. W większym garnku zagotować bulion warzywny. Włożyć kabaczek, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut.
Krok 1 - Kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną foto
2
Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Miąższ z kabaczka , pokroić i podsmażyć na łyżce masła ( dodatkowo pokroiłam 1 większy kawałek, potrzebowałam tylko 3 porcje). Następnie dodać pokrojone pomidory oraz kaszę jęczmienną. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.Całość podgrzewać kilka minut.
Krok 2 - Kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną foto
3
Podgotowane kawałki kabaczka odcedzić, nadziać przygotowanym farszem do połowy, ułożyć plaster sera i wypełnić resztą farszu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 10 minut w temp 180 stopni. Smacznego :
Krok 3 - Kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 17.06.2015 18:16
Pyszne danie ;)
ilka01 17.06.2015 17:03
super przepis :)
cukiereczek 17.06.2015 16:32
smaczne danie
Maridka19 17.06.2015 13:49
Pyszne bardzo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak