Przepis i sposób przygotowania na: Deser rabarbarowy z nutką egzotyki
2. W 400 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę agrestową. Odstawiamy do ostudzenia.
3. Przestudzony rabarbar miksujemy blenderem na gładko, wlewamy galaretkę agrestową. Mieszamy dokładnie albo jeszcze raz blendujemy. Przelewamy do pucharków lub kieliszków do połowy ich wysokości (6-7 sztuk). Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
4. W 350 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę ananasowo-granatową. Odstawiamy do ostudzenia.
5. Po przestudzeniu galaretkę przelewamy do pucharków i nakładamy ananasa. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
6. Śnieżkę ubijamy w zimnym mleku (200 ml). Każdy pucharek podajemy ze śnieżką, pokruszonymi ciastkami amarettini i paluszkami czekoladowymi.