Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki sycylijskie

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
25 dag
jajko
1 szt.
bułka
1 szt
boczek wędzony
25 dag
ser żółty
10 dag
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
dag
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki sycylijskie

Wykonanie:
Z mięsa, jajka z bułki namoczonej i odciśniętej, z pokrojonego w kostkę boczku przygotować masę. Doprawić solą, pieprzem, papryką, dokładnie wyrobić masę i uformować roladki. Obtaczać w bułce tartej zmieszanej z startym serem. Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z ostrymi sosami np. pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 10.06.2015 09:29
aż się głodny zrobiłem :) smacznie wygląda
Anna169Hosz 10.06.2015 07:24
Wyglądają apetycznie!
Krzysztof15 10.06.2015 06:43
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak