Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z kolendrą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
bulion warzywny 1 szklanka
kolendra 10 łodyżek
oliwa 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z kolendrą

Do bulionu warzywnego dodajemy podsmażoną wcześniej pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oliwie z oliwek cebulę oraz obraną i pokrojoną w plastry marchewkę. Dodajemy 10 świeżych łodyżek świeżej kolendry. Gotujemy ok. 20minut aż marchewka będzie miękka. Czekamy aż trochę przestygnie i blendujemy . Podajemy posypaną płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 29.05.2015 23:15
smakowite, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak