Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet z pieczonych wątróbek

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe
bekon
czosnek
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczonych wątróbek

SKŁADNIKI: 45 dag wątróbek drobiowych, 22 dag tłustego bekonu, 1 ząbek czosnku, duża cebula, 2 łyżeczki musztardy proszku, sól, pieprz, mleko, 1 łyżka sherry lub brandy.

SPOSÓB WYKONANIA: Wątróbki oczyścić. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Dodać resztę składników. Podlać mlekiem i zapiekać przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni. Ostudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Dodać sherry lub brandy. Przełożyć do pojemnika, zalać warstwą rozpuszczonego masła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 20.06.2011 22:43
z samych wątróbek to nie robiłam
Ewa111 20.08.2010 20:46
też tak myślę może być smaczny taki pasztet
Misiek1 15.08.2010 11:04
Może być dobry...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak